top of page

Begeleider MFC

Ninoofsesteenweg 335, Anderlecht, België

Deeltijds contract

Functieomschrijving

Samen met je collega’s sta je in voor het dagelijkse reilen en zeilen van een leefgroep van 12 kinderen en jongeren (tussen 5 en 21 jaar) met een licht tot matige verstandelijke beperking en/of met een GES-problematiek. Tijdens het schooljaar gaan de kinderen en jongeren overdag naar school; in de schoolvakanties zorg je mee voor een vakantieprogramma. Je draagt je steentje bij om in de leefgroep een veilig en gestructureerd groepsklimaat te brengen en je hebt aandacht voor de individuele begeleidingsnoden van elk kind of jongere. Je bent als aandachtsbegeleider van 1 of 2 van de kinderen of jongeren in staat om authentiek nabij te zijn en hen te steunen. Je kent de waarde van een goede verslaggeving en weet de zaken ook op papier te verwoorden. Je werkt in een variabel uurrooster met zowel dag- als avonddiensten als nachtdiensten, in een systeem van 7 dagen op 7.

Competentieprofiel

-Je werkt graag met kinderen en jongeren met een beperking en je kan je vlot op hun golflengte afstemmen.

-Leefgroepwerking is je ding en je kan het pedagogisch kader meenemen in je dagelijks handelen.

-Je weet om te gaan met stress/agressie en conflicten kan je rustig aanpakken.

-Je denkt mee na over de inhoudelijke werking.

-Je kan zelfstandig organiseren en hoewel plannen je tweede natuur is, ben je ook flexibel en werk je oplossingsgericht in onverwachte situaties.

-Je bent een echte teamspeler en weet dit te combineren met een sterke zelfstandigheid.

-Je bent communicatief en legt vlot contacten. Je hebt een handje weg van het bijhouden van dossiers, het logboek aanvullen. Ook telefonische contacten werk je vlot af.

-Je hebt een diploma in een menswetenschappelijke richting of je kan voldoende ervaring voorleggen.

-Ervaring in een residentiële setting en/of in het werken met kinderen en jongeren is een pluspunt. -Je bent in het bezit van een rijbewijs type B.

Ons aanbod

-We bieden je een deeltijds contract met een verloning conform de barema’s van het VAPH (PC 319.01) op basis van diploma en anciënniteit. 

-Vanaf de leeftijd van 35 jaar geniet je van extra verlofdagen. 

-Een volcontinusysteem met prestatietoeslag voor avond-, nacht-, en weekendwerk. 

-Je komt terecht in een kleinschalige voorziening en in een team waarvan de blik gericht is op de noden van cliënten en hun omgeving en voor wie je het verschil maakt. 

-Er is een tussenkomst in het woon-werkverkeer en/of een fietsvergoeding en/of tussenkomst in een abonnement voor het openbaar vervoer.

Interesse? Stuur dan vandaag nog en ten laatste tegen 18/02/2023 je CV en motivatiebrief naar mieke.craeymeersch@dearkbrussel.be. Discretie is verzekerd.

bottom of page