top of page

Orthopedagoog

(deeltijds tot voltijds) Contract onbepaalde duur
Onmiddellijke indiensttreding

Functieomschrijving

Als orthopedagoog stuur je het pedagogisch handelen van twee teams en coach je de teamleden in hun handelen met cliënten. Je coördineert de individuele handelingsplanning van elke cliënt en volgt die op. Je bent voor cliënten een aanspreekpunt en je doet zelf een aantal begeleidingen bij bijzondere noden. Je bereidt samen met de cliënten de maandelijkse cliëntenraad voor, ondersteunt het en zorgt voor de opvolging en communicatie. Je werkt mee aan de voorbereiding van een aantal ontmoetings- en infomomenten per jaar voor familie. Samen met de sociaal werker en de teams, bouw je aan een (lokaal) netwerk in het belang van de inclusieve zorg die De Ark biedt. Je volgt nieuwe ontwikkelingen via literatuur, vorming en ontmoeting met externe collega’s. Je maakt deel uit van het pedagogisch team en werkt mee aan de realisatie van de missie en visie.

Competentieprofiel

-Je hebt minstens een diploma bachelor in de pedagogische wetenschappen en hebt enkele jaren ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en/of in het begeleiden van teams.

-Je hebt een hedendaagse visie op het werken met mensen met een verstandelijke beperking en hun context en gelooft in hun kunnen. Je stimuleert zelfredzaamheid, werkt vraaggestuurd en bent gericht op inclusie.

-Je combineert vakkennis en systemisch denken met flexibiliteit, luistervaardigheid en diplomatie.

-Je gaat steeds op zoek naar oplossingen voor noden van cliënten en handelingsvragen van teamleden. Je weet mensen te motiveren.

-Je bent communicatief, zet de dingen goed en graag op papier en werkt hierbij goed gestructureerd en punctueel.

-Je brengt nieuwe methodieken aan, en durft zelf te experimenteren.

-Je volgt regelmatig vorming en je geeft je inzichten graag door aan anderen in de organisatie.

-Je kan overweg met de PC, internet, e-mail en de courante Office-programma’s.

-Kennis van het Frans is een pluspunt.

Ons aanbod

-We bieden je een contract van onbepaalde duur met een verloning conform de barema’s van het VAPH (PC 319.01) op basis van diploma en anciënniteit (master).

-Vanaf de leeftijd van 35 jaar geniet je van extra verlofdagen.

-Je komt terecht in een kleinschalige voorziening die de blik richt op de noden van cliënten en hun omgeving en voor wie je het verschil maakt.

-Er is een tussenkomst in het woon-werkverkeer en/of een fietsvergoeding of een abonnement voor het openbaar vervoer.

-Je ontvangt jaarlijks een ecocheque van 250 euro.

Interesse?

Stuur dan vandaag nog en ten laatste op 16 augustus 2023 je CV en motivatiebrief naar directeur mieke.craeymeersch@dearkbrussel.be met vermelding ‘orthopedagoog en je naam’. Je kandidatuur wordt vertrouwelijk behandeld. Voor meer info kan je terecht bij Mieke Craeymeersch (0471 79 41 80)

bottom of page