top of page

Multifunctioneel Centrum (MFC) Anderlecht

Opgroeien

In ons centrum te Anderlecht ontvangen we jongeren die omwille van een verstandelijke beperking of door gedrags- en emotionele problemen, het moeilijk zouden hebben in het standaard traject. Door middel van persoonlijke begeleiding trachten we onze jongeren vaardigheden bij te brengen die hun zelfstandigheid versterkt.

Wat bieden wij?

Kinderen en jongeren kunnen bij ons terecht voor dag- en nachtopvang en ondersteuning  op schooldagen, weekends en vakantieperiodes naargelang de vraag en de nood.

 

Er is een leefgroep van kinderen tot 12 jaar en een groep van kinderen over de 12. In de leefgroep bieden we een gestructureerde omgeving aan, waarin de bewoners veiligheid ervaren door de regelmaat van een dag- en weekschema en door duidelijke afspraken. Zij leren hier op een positieve manier met elkaar omgaan. Gedragsproblemen worden bijgestuurd doorheen de dagelijks werking.

IMG_2730.JPG
IMG_2763.JPG

Doelstellingen

Bij ons staat het bevorderen van zelfredzaamheid en zelfstandigheid centraal. Dit doen we door op een open manier in dialoog te gaan met onze jeugd. We moedigen inspraak en participatie in de leefgroep aan en doen dan ook ons best in het creëren van een aangename groepssfeer. Dit met extra aandacht voor inclusie en vertrouwelijkheid. 

Elk kind is uniek en dat is bij ons niet anders. Wat voor de één werkt, werkt niet noodzakelijk voor de ander. Onze begeleiders zetten zich bijgevolg extra in voor een persoonlijke begeleiding. Wat uw kind zijn noden ook zijn, in dialoog komen we zeker tot een programma dat voor jullie past. 

Heb je vragen? Ben je geïnteresseerd?
Bel: 0476 70 22 04 / 02 245 56 12
Mail: info@dearkbrussel.be
Adres: Ninoofsesteenweg 335, Anderlecht

bottom of page