top of page

Wonen

Momenteel beschikt De Ark over twee woonfaciliteiten. Zo hebben we het Huis in de Beemdgrachtsstraat  waar onze bewoners ondersteund kunnen wonen. Daarnaast hebben we ook Villa Verdun (althans zo gedoopt door diens bewoners). Waarvan de bewoners op een meer zelfstandige basis wonen.

IMG_5251.JPEG

Wonen in groep

Als je bij ons komt wonen ben je uiteraard niet alleen. Samen leven en werken zijn centrale thema's bij De Ark. Doorheen de week worden groepsactiviteiten zoals uitstappen, verjaardagsfeesten of spelletjes gepland om de groepssfeer te versterken. Naast je medebewoners  zal je een aandachtsbegeleider toegewezen worden die je van nabij opvolgt en ondersteunt.

Door de week vertrekken de bewoners van het huis telkens tussen 8:30-9:00 naar ons dagcentrum dat er pal naast ligt. Hier krijgen ze een warme maaltijd en een leuke dag voorgeschoteld.

Heb je even nood om tot rust te komen? Dan kan dat ook, zo krijg je een eigen kamer (met badkamer!) die je naar wens mag inrichten.

Villa Verdun

De bewoners van Villa Verdun kunnen alreeds op een meer zelfstandige basis leven. Op een steenworp verwijderd van het dagcentrum bezoeken ook zij dagelijks het centrum voor een actieve en productieve invulling van hun dag. 

Tot slot organiseren we regelmatig uitstappen met de bende. Dit kunnen simpele daguitstappen zijn als een potje bowlen of een cinémabezoek. Maar we proberen ook jaarlijks een kleine vakantie in te plannen. Om onze bewoners eens uit hun comfortzone te halen en kennis te maken met nieuwe contreien. 

IMG_0530.JPG

Heb je vragen? Ben je geïnteresseerd?
telefoon: 02 245 56 12 of mail: info@dearkbrussel.be

bottom of page