top of page

de Zorgtuin

Deze groene buitenruimte is iets bijzonder in Brussel!

7-removebg-preview.png
IMG_20210519_143507.jpg

Het Project

In grootsteden als Brussel is het gebrek aan groene ruimte een welbekend probleem. De behoefte aan plekken waar mensen kunnen samenkomen is er één die ons nauw aan het hart ligt. Het verbinden van mensen met een andere achtergrond is van essentieel belang om sociale isolatie tegen te gaan. Vanuit deze gedachte komt het idee van de zorgtuin. Een kleine groene oase waar mens en dier in alle rust met elkaar in contact kunnen komen. Hier bij De Ark hebben we al jaren toegang tot een weide van 85 are, waar enkele boerderijdieren op staan. We merken dat de omgang met dieren een positief effect heeft op een groot deel van onze gasten. Deze groene buitenruimte is iets bijzonders in Brussel waar we ten volle gebruik van moeten maken. Daarom dat we de weide openstellen naar een breder publiek. Zodat de Brusselaar mee deel kan uitmaken van het verhaal.

Vrijwilligers

Vrijwilligers: Heb je zin om een pony te borstelen, de weide en het groen te verzorgen, een ezel aan een halster te leren wandelen of een geit trucjes aan te leren? Wat je talenten ook zijn, we hebben jou er graag bij! We kunnen steeds alle man- én vrouw kracht gebruiken om mee vorm te geven aan dit project.

 

Meter/Peter: Wil je graag meter of peter worden van één van de tofste dieren van Haren? Met het peterschap help je je favoriete dier een pootje en zorg je er mee voor dat ze verzorgd en verwend worden.

peterschap (Website) (2).png

volg ons

  • Instagram
  • Facebook

Heb je vragen? Ben je geïnteresseerd?
0475 72 22 50 
lieke.demulder@dearkbrussel.be

bottom of page